Lax med sparris och go' sås

Nu har jag varit duktig och gjort mat!
Förätten gjorde mamma och det vart en fralla med smörstekta kantareller.


själva maten eller huvudrätten gjorde jag


4 pers.
4 skinn- och benfria laxfiléer 150 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Basilika sås:
1 kruka basilika
1 tsk finhackad färsk chili eller 1 krm sambal oelek
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk majonnäs
2 dl lätt creme fraiche
salt
Servering:
600 g färskpotatis
1 knippe rädisor
1 knippe sparris

1.
Mixa basilikabladen med övriga ingredienser till en slät sås. Smaka av med lite salt.
Låt gärna såsen mogna i kylskåpet i några timmar.
2. Borsta och koka potatisen mjuk, lägg i dom sköljda och ansade rädisorna i samma kastrull som potatisarna när dom bara har 5-6 minuter kvar att koka.
3. Smörstek sparrisen så den blir lagom krispig.
4.
Grilla eller ugnsbaka laxfiléerna i 175 grader, cirka 10-12 minuter. Lägg upp på tallriken och servera med såsen och övriga tillbehör.


efterrätten vart ahlgrensbilar och husvagnar :) ialla fall för mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0